Lifestyle

Deseti jubilarni Dođi na Amfi: Niška tvrđava pod potresima hip-hop-a

Poznati festival hip-hop kulture "Dođi na Amfi" proslavio je svoj deseti rođendan na Letnjoj pozornici Niške tvrđave.

U dve festivalske večeri organizatori, volonteri i učesnici su se potrudili da prikažu sve što ovaj pravac pruža. Pored muzičkog programa, organizovana su i takmičenja u crtanju grafita i hip-hop plesu.

foto: Jana Cekić (Youth Vibes)

Mlada niška publika godinama prati ovaj festival i raste sa njim. Mi se trudimo da zadovoljimo sve potrebe publike, a to je da ima što više sadržaja i da svake godine izvođači budu različiti, rekao je za Youth Vibes Nikola Božanović, jedan od organizatora festivala.

On takođe navodi da su pripreme za sam festival trajale mnogo duže i da je ovaj deseti je poseban po tome što je ove godine učestvovalo još više evropskih država.

Nikola Božanović; foto: Jana Cekić (Youth Vibes)

Amfi bez Amfija, ali atmosfera ista

Ono što takođe razlikuje ovogodišnje izdanje festivala od ostalih jeste to da se po prvi put održava van Amfiteatra Nišavskog keja. Milan Sisojević, treper poznatiji kao Kendi, je neposredno pred nastup rekao da prostor nije presudan za atmosferu.

Niš je čak levelapovao sa ovim prostorom. Prošli put smo imali onaj momenat kada je publika bila 30 metara daleko a sada je sve bliže. Jedva čekam da nastupam ovde, rekao je on.

Kendi; foto: Jana Cekić (Youth Vibes)

Jedna dekada je prošla uz festival

Nikola Gligorijević, reper poznatiji kao Demonio, u razgovoru za naš portal kaže da je ovaj deseti Amfi poseban sam po sebi jer je deset godina festivala veliki broj i da mu lično taj broj znači s obzirom na to da je deo organizacionog tima.

Drago mi je što smo uspeli da organizujemo festival na velikoj Letnjoj pozornici, rekao je on.

Demonio; foto: Jana Cekić (Youth Vibes)

Branko Kljajić- Fox kaže da voli Niš i ljude u njemu i da mu je niška publika jedna od najboljih po statistici.

Drago mi je da je festival ovako dugo opstao. U Nišu je uvek dobra energija. Tu smo već decenijama i nadam se da će prerasti u vekove, rekao je Branko.

Fox i Surreal; foto: Jana Cekić (Youth Vibes)

Prostor neafimisanim umetnicima

Dođi na Amfi iz godine u godinu pruža priliku mladim neafimisanim umetnicima da predstave svoj rad publici. To je ono što ga razlikuje od ostalih festivala.

Bilo je nezaboravno iskustvo. Ovo je moj prvi nastup i nadam se da će ih biti još više, rekao je za naš portal Aleksa Stančić – Askela, jedan od učesnika ovog dela programa.

Pretplati se
Obavesti o
guest
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare