Vesti

Grad Bor prvi koji će deo sredstava izdvojiti za informisanje mladih

Bor je prvi grad Srbije koji je podržao inicijativu  "Za sadržaje za mlade"

Za sadržaje za mlade je inicijativa koju je pokrenulo Poslovno udruženje asocijacije lokalnih i nezavisnih medija – Lokal pres. Ova inicijativa je pokrenuta sa ciljem da se poboljša informisanost mladih u lokalnim sredinama.

Grad Bor je za dve godine, kroz konkurse za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja od javnog interesa 13,92% sredstava dodelo projektima koji su bili namenjeni informisanju mladih i o mladima, dok je prosek u 10 gradova i opština obuhvaćenih istraživanjem Lokal Presa5,67%.

Upravo je grad Bor prvi podržao tu inicijativu i tim povodom je 26. oktobra gradonačelnik Bora, Aleksandar Milikić, potpisao memorandum o saradnji između grada Bora i Lokal presa. Ovim memorandumom je između ostalog, dogovoreno da će iz gradskog budžeta biti izdvojena sredstva za sadržaj za mlade.

Gradonačelnik Bora, Aleksandar Milikić; Foto: Ivan Mitrović, Bor030.net

Gradonačelnik Milikić je rekao da saradnja sa Lokal presom, kao i ovim velikim projektom daje svima obavezu da u narednom periodu, bez obzira što su se i u predhodih godina bavili mladima, navodeći kao primere izradu Lokalnog akcionog plana za mlade, formiranja Doma omladine i rada Kancelarije za mlade, da se još svestranije i više angažuju u proizvodnji kvalitenog sadržaja za mlade.

Ovo je prilika da kroz saradnju sa sektorom civilnog društva jačamo kapacitete naših mladih kako bi mogli da učestvuju u izveštavanju i pravljenju sadržaja za naše najmlađe sugrađane, govori Milikić.

Sa druge strane, predstavnica Lokal presa, Marija Obrenović je rekla: Drago nam je da je Bor pristao da bude prvi grad u Srbiji koji je podržao ovu inicijativu. “Lokal pres” će u narednom periodu za mlade u Boru, lokalne medije i nastavnike koji u srednjim školama predaju predmet jezik, kultura i mediji ili se bave građanskim vaspitanjem niz radionica i seminara na kojima će oni unapređivati svoja znanja o medijima, medijskoj pismenosti i kreiranja sadržaja za mlade.

Predstavnica Lokal presa, Marija Obrenović; Foto: Ivan Mitrović, Bor030.net

Gradonačelnik ističe na svom instagram profilu da pored izrade Lokalnog akcionog plana za mlade želi da jača kapacitete mladih i u narednom periodu podstaknu produkciju medijskog sadržaja i za najmlađe sugrađane.

Na ovaj način je grad Bor pokazao koliko su mladi važni u njihovoj zajednici. Nadamo se da je ovo podstaklo i druge gradove i da će slediti primer Bora.

Pretplati se
Obavesti o
guest
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare