TOP

Grad Bor prvi koji će deo sredstava izdvojiti za informisanje mladih

Za sadržaje za mlade je inicijativa koju je pokrenulo Poslovno udruženje asocijacije lokalnih i nezavisnih medija – Lokal pres. Ova inicijativa je pokrenuta sa ciljem da se poboljša informisanost mladih u lokalnim sredinama.

Grad Bor je za dve godine, kroz konkurse za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja od javnog interesa 13,92% sredstava dodelo projektima koji su bili namenjeni informisanju mladih i o mladima, dok je prosek u 10 gradova i opština obuhvaćenih istraživanjem Lokal Presa5,67%.

Upravo je grad Bor prvi podržao tu inicijativu i tim povodom je 26. oktobra gradonačelnik Bora, Aleksandar Milikić, potpisao memorandum o saradnji između grada Bora i Lokal presa. Ovim memorandumom je između ostalog, dogovoreno da će iz gradskog budžeta biti izdvojena sredstva za sadržaj za mlade.

Gradonačelnik Bora, Aleksandar Milikić; Foto: Ivan Mitrović, Bor030.net

Gradonačelnik Milikić je rekao da saradnja sa Lokal presom, kao i ovim velikim projektom daje svima obavezu da u narednom periodu, bez obzira što su se i u predhodih godina bavili mladima, navodeći kao primere izradu Lokalnog akcionog plana za mlade, formiranja Doma omladine i rada Kancelarije za mlade, da se još svestranije i više angažuju u proizvodnji kvalitenog sadržaja za mlade.

Ovo je prilika da kroz saradnju sa sektorom civilnog društva jačamo kapacitete naših mladih kako bi mogli da učestvuju u izveštavanju i pravljenju sadržaja za naše najmlađe sugrađane, govori Milikić.

Sa druge strane, predstavnica Lokal presa, Marija Obrenović je rekla: Drago nam je da je Bor pristao da bude prvi grad u Srbiji koji je podržao ovu inicijativu. “Lokal pres” će u narednom periodu za mlade u Boru, lokalne medije i nastavnike koji u srednjim školama predaju predmet jezik, kultura i mediji ili se bave građanskim vaspitanjem niz radionica i seminara na kojima će oni unapređivati svoja znanja o medijima, medijskoj pismenosti i kreiranja sadržaja za mlade.

Predstavnica Lokal presa, Marija Obrenović; Foto: Ivan Mitrović, Bor030.net

Gradonačelnik ističe na svom instagram profilu da pored izrade Lokalnog akcionog plana za mlade želi da jača kapacitete mladih i u narednom periodu podstaknu produkciju medijskog sadržaja i za najmlađe sugrađane.

Na ovaj način je grad Bor pokazao koliko su mladi važni u njihovoj zajednici. Nadamo se da je ovo podstaklo i druge gradove i da će slediti primer Bora.

Volim da glumim,pisem i putujem. Druzeljubiva sam i komunikativna osoba,a Youthvibes mi je upravo omogucio da upoznam jos vise ljudi i da vise putujem. Takodje dao mi je priliku da pisem i delim svoje misljenje sa mladima slicnih interesovanja i time sticem nova prijateljstva.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments