Lifestyle

Hurricane – neizostavan favorit(o) u trendingu

One su došle na scenu sa namerom da stvaraju za tržište koje je izvan naše zemlje, ali su ovde, u Srbiji naišle na pozitivne reakcije i sjajno im ide.

Hurricane je ženski trio koji stvara u okviru naše, ali i strane muzičke industrije. U sastavu Hurricane-a su Ivana Nikolić, Sanja Vučić i Ksenija Knežević. Postale su poznate širom Srbije po svojoj pesmi Favorito, koja je preko noći postala pravi hit.

Grupa „Hurricane” oduševila javnost: Uraganke doniraju prihod ...
Hurricane: Sanja Vučić, Ksenija Knežević i Ivana Nikolić (s leva na desno); foto: Đorđe Bukvić

Uragan koji publiku nije ostavio ravnodušnom

Verovatno se dosta vas pita šta se krije iza naziva Hurricane. Samo ime benda simbolizuje uragan na Karibima koji je ostavio u ruševinama ostrvo Sveti Martin. Takođe, njihov producent živi na Karibima, te je upravo po tom uraganu (engl. hurricane) želeo da nazove ovaj trio. Zahvaljujući njemu su i snimile par spotova na ovoj rajskoj destinaciji.

Pre nego što su se u ovom sastavu pojavile na našim prostorima i osvojile brojnu publiku pesmom Favorito, Hurricane je snimao pesme za strano tržište, tako da su prethodne pesme bile isključivo na engleskom.

Na pitanje zbog čega su promenile prvobitnu ideju da stavaraju samo za inostrano tržište, već sve više uveseljavaju domaću publiku, odgovorile su sledeće:

Mi i dalje ne odustajemo od toga. Kao što znate, i dalje snimamo pesme na engleskom, ali je svakako teže ući na inostrano tržište nego na svoje, ali polako, strpljive smo, kažu članice ovog sastava za Youth Vibes.

U razgovoru sa njima smo saznali da su najponosnije na pesmu Favorito jer im je prva pesma na srpskom. Stvarajući i izvodeći je, upoznale su veliki broj ljudi.

Njihova popularnost se takođe naglo povećala nakon objavljivanja poslednje pesme Tuturutu sa pevačem MC Stojanom. Iza sebe broje dosta pesama, a neke od poznatijih su Avantura, Brzi Prsti Hasta La Vista.

 

Prvo mesto na Beoviziji – pečat i potvrda dugogodišnjeg rada

Devojke su ove godine učestvovale na Beoviziji, muzičkom takmičenju na kojem se bira predstavnik Srbije za Pesmu Evrovizije. Sebe su predstavile pesmom Hasta La Vista i njome pobedile na takmičenju. One su ponosne na sebe jer su uspele da ispune san, ka kojem teže mnogi pevači.

Zadovoljne su svojom pobedom na Beoviziji, a s obzirom da se Evrovizija nije održala kao takmičenje, već samo kao revijalno veče, sagledale su komentare i utiske, koji su, kako one kažu, više nego odlični.

Devojkama je žao što nisu mogle da se okušaju u čarima Evrovizije, ali i smatraju da je bolje što je bila otkazana s obzirom na sadašnju situaciju izazvanu koronavirusom. One o pobedi na Beoviziji nisu ni razmišljale, a kako one kažu, publika je rekla svoje. Nisu izdvojile određenog konkurenta, već smatraju da pod estradnim nebom ima mesta za svakog, kao i da se svačijem uspehu raduju.

Devojke iz Hurricane-a prvoplasirane na Beoviziji;izvor:BN TV

Dve članice benda, Sanja i Ksenija, već imaju ranijih uspomena sa Evrovizije. Sanja je 2016. godine učestvovala na ovom muzičkom takmičenju sa pesmom Goodbye i zauzela 18. mesto.

 

To je jedno veliko iskustvo za mene jer sam tad mnogo toga naučila, doživela, upoznala mnoge kolege i ljude iz posla. Jako mi je drago što sam imala priliku za tako nešto, podelila je sa nama Sanja.

Eurosong 2016: Srbija prošla u finale! Evo koje su još zemlje u ...
Sanja Vučić na Pesmi Evrovizije 2016. u Stokholmu; izvor:Vesti.rs

Ksenija se složila sa Sanjom i dodala da se uvek rado seća tog nastupa i da je sjajno biti deo takvog takmičenja. Naime, ona je 2013. nastupila sa Anđelom Vujović Angellinom i Danom Gašić na Beoviziji kao grupa Sky’s, čijeg se nastupa možete prisetiti ovde. Dve godine kasnije, Ksenija je na Evroviziji pevala prateći vokal svom ocu Knezu, predstavljajući Crnu Goru pesmom Adio.

Revija učesnika Beosonga: SKY's
Ksenija Knežević, Dana Gašić i Anđela Vujović Angellina (s leva na desno) – sastav nekadašnjeg tria Sky’s; izvor: Evrovizija.rs

Uragan koji se ne stišava

Ovaj originalan ženski trio je odradio par dueta, a kao muzičara sa kojim bi volele da snime pesmu, istakle su Malumu. Iako je to možda teško uskoro realizovati, one uveliko rade na projektima koje nam ostavljaju kao iznenađenje. Pre cele situacije sa koronavirusom, zabavljale su se i na svojim turnejama i koncertima. Kako one kažu, njihovi fanovi su zaista posebni i uvek im daju podršku, na kojoj su im one zahvalne.

One su došle na scenu sa namerom da stvaraju za tržište koje je izvan naše zemlje, ali su ovde, u Srbiji naišle na pozitivne reakcije i sjajno im ide. Verujemo da publika, koja prati i voli njihov rad, željno iščekuje nove numere od ovog prepoznatljivog tria. Do tada, uživajte u najnovijoj pesmi Folir’o.

*Autor naslovne fotografije: Đorđe Bukvić.

Pretplati se
Obavesti o
guest
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare