Kako da

Kako da se zabaviš u samoizolaciji?

Da li si razmišljao/la o virtuelnom obilasku muzeja ili možda o slušanju podkasta?

Usled vanrednog stanja koje je proglašeno u Srbiji zbog virusa COVID-19 nema škole, fakulteta i svih ostalih redovnih aktivnosti i većina stvari obavljaće se preko online platformi. Međutim, opet, ostaje nam dosta slobodnog vremena koje treba da provedemo u karantinu, umesto po kafićima kako bi se sve ovo što pre završilo. Zato za tebe imamo par stvari koje možeš da uradiš kod kuće ne ugrožavajući ni sebe, ni druge.

Čitaj knjige

Na polici sigurno stoji gomila knjiga koja nije pročitana, međutim ukoliko imaš baš neku posebnu želju, a biblioteke su zatvorene, jedan od predloga je Bookmate. Tu možeš da pronađeš knjige iz Lagune, Evro Book-a, Vulkana i još izdavača besplatno za nove korisnike u narednih 30 dana. U opisu njihovog instagram profila stoji link, i uz kod SEDIGDESI imaćeš pristup svim knjigama na njihovoj aplikaciji.

Poseti muzeje virtuelno

Sjajan način da uživaš u umetnosti u ovim danima jeste da posetiš virtuelne izložbe nekoliko muzeja. Samo jedni od tih su Van Gogov muzej u Amsterdamu, muzej d’Orsay u Parizu, galerija Uffizi u Firenci, Nacionalni muzej Antropologije u Meksiku, Britanski muzej u Londonu, Nacionalni muzej moderne i savremene umetnosti u Seulu.

Slušaj podkaste

U zavisnosti od interesovanja, svako može da nađe ono što mu odgovara. Neki od podkasta koji imaju zanimljive teme su Frejminizam koji se bavi pitanjem pozicije žena i muškaraca u društvu i Loženje koje sa bavi temama mladih. Frejminizam izlazi petkom, a Loženje sredom na Remarker sajtu.

Gledaj filmove i serije

Sada je pravo vreme da odgledaš filmove koje nisi, kao i da nastaviš gledanje serija. Ukoliko imaš HBO GO jedna od preporuka je serija U potrazi za Aljaskom za koju trejler možeš pogledati ovde. Ako imaš Netflix potraži i All the bright places, trejler možeš pogledati ovde.

Nadamo se da će vanredno stanje trajati što kraće, za to vreme povedi računa o sebi i drugima, ostani kod kuće i budi odgovoran/a!

Pretplati se
Obavesti o
guest
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare