Sport

Košarkaška budućnost Crne Gore – Feđa Pajović

Devetnaestogodišnji Feđa Pajović, košarkaš Budućnosti opravdava epitet crnogorskog Stefa Karija

Sin Gavrila Pajovića, bivšeg kapitena Budućnosti, potiče iz porodice u kojoj košarka zauzima posebno mesto. Samim tim što mu je otac značajna košarkaška ličnost, Feđu prati pritisak medija i veća odgovornost da opravda prezime porodice.

Iskreno, postoji određeni pritisak koji je pozitivan i daje mi dodatnu motivaciju za jačim i boljim treningom, ali generalno se ne opterećujem pričama medija – rekao je Feđa.

Timski igrač

Pajović za saigrače kaže da mu pružaju ogromnu podršku i ne gledaju ga kao igrača koji je nametnut od strane bivšeg kapitena i reprezentativca, odnosno njegovog oca.

Sa svim saigračima sam u dobrom odnosu i slobodno mogu reći da smo pravi tim. Otac i ja često razgovaramo o košarci i on je uvek tu da me posavetuje, ali i da kritiku kada je to potrebno – kaže Pajović.

Šuterske sposobnosti

Pre nekoliko dana, Feđa je postao glavna tema društvenih mreža, kada je postigao čak 70 vezanih trojki na jednom od svojih treninga u dvorani Morača u Podgorici. Ako se osvrnemo na prošlost, videćemo da publika nije pridavala takav publicitet mladom Pajoviću kao posle pogođenih koševa.

Nisam očekivao ovakvu pozitivnu reakciju medija i publike, ali ne mogu reći da mi smeta. Naravno, ovo bi trebalo da mi bude motiv za dalji rad i napredak – dodaje Pajović.

Što se tiče Feđinih šuterskih sposobnosti pokazanih u dresu juniora Budućnosti, izdvajaju se one koje je demonstrirao u nastupu protiv vršnjaka iz Partizana, kada je postigao 30 poena sa čak sedam ubačenih trojki. Na toj utakmici, Pajović je bio jedan od ključnih igrača koji su doneli pobedu. Takvu sigurnost je stekao samo vrednim i napornim treninzima.

Kako svaki trening, tako i u svaki meč ulazim maksimalno fokusiran i stopostotno spreman. Moje glavno oružje je šut koji težim da usavršim. Imam mnogo vere i samopouzdanja, da sam toliko siguran da će svaki moj šut proći kroz obruč – dodaje Pajović.

Novi klub i reprezentacija

Naredne sezone, Feđu čeka košarkaško usavršavanje u seniorskoj konkurenciji i u drugom po rangu regionalnom takmičenju u ABA 2 ligi. Biće član KK Studentski centar iz Podgorice. Prelaskom u taj klub dolaze naporniji i jači treninzi i Pajović će pokazati koliko je uspeo da se spremi za novu vrstu izazova.

Ceo jul sam posvetio treningu i spremanju za prelazak. Osećam se odlično, i spremno ću dočekati pripremni period. U razgovoru sa trenerom sam saznao šta se od mene očekuje, a na meni je da se pokažem i odgovorim na najbolji mogući način.

Kao član mlade reprezentacije Crne Gore, Feđa Pajović je osvojio srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu u Podgorici za igrače do 19 godina. Ovog leta mu je uskraćena prilika da bude u trci za medalju na Evropskom prvenstvu U20 zbog trenutne epidemiološke situacije. Kako njemu, tako je i saigračima teško pala vest da ove godine neće imati priliku da brane boje svoje države.

Najveća čast je igrati za reprezentaciju. Na nesreću, ovo leto je ostalo bez takmičenja i mi tu ništa ne možemo da promenimo. Moja generacija ima pravo da sledeće leto nastupa za U20 reprezentaciju. Nadam se da ćemo se svi okupiti i odigrati prvenstvo kako treba – kaže Feđa.

Osim Stefa Karija, sa kojim ga mnogi porede, Pajović bi dodao da nema vrstu idola, odnosno samo je istakao neke od košarkaša čiju igru prati i voli.

Nemam idola kao što svaki mladi igrač ima, već bih pomenuo neke koji su mi omiljeni. Uz Stef Karija kao predvodnika, izdvojio bih Bogdana Bogdanovića i Damiana Lilarda.

San o Budućnosti

Kao mladi igrač, Feđa pred sobom ima dug put do profesionalnog košarkaša. Njegovi snovi u vidu igranja za klub iz rodnog grada su se ostvarili samo napornim radom i zalaganjem. U Budućnosti vidi sebe kao uspešnog sportistu.


Od kada sam počeo da treniram košarku, želja mi je bila da zaigram za Budućnost. To je klub iz mog grada, za njega navijam od rođenja i čvrsto verujem da ako budem nastavio da radim i treniram jako, poziv za prvi tim neće izostati. Ne idem predaleko, razmišljam korak po korak, a ishod će se sam pojaviti.

Još mlađim igračima od sebe bi poručio sledeće:

Verujte u svoje želje i snove i uz predan rad težite da ih ostvarite.

Pretplati se
Obavesti o
guest
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare