Vesti

Nagradni konkurs: Mladi protiv zločina iz mržnje

Učešćem na ovom konkursu možeš osvojiti jedan od dva pametna telefona ili jednu od četiri akcione kamere.

Krovna organizacija mladih Srbije (KOMS) raspisuje nagradni foto/video konkurs pod nazivom Mladi protiv zločina iz mržnje koji je otvoren do 20. septembra.

Šta je to zločin iz mržnje? 

Zločin iz mržnje predstavlja krivično delo učinjeno iz mržnje zbog stvarnog ili pretpostavljenog određenog ličnog svojstva (npr. zbog pripadnosti rasi i veroispovesti, nacionalne ili etničke pripadnosti, pola, seksualne orijentacije ili rodnog identiteta drugog lica) 

Kako tvoj rad treba da izgleda:

 • Forma je potpuno slobodna, samo je potrebno da u pitanju bude video do 5 minuta ili bilo koja vrsta vizuala (fotografija, dizajn, mim, strip…)
 • Tvoj rad treba da pokaže kako vidiš toleranciju, ili šta je za tebe mir, poštovanje različitosti i/ili nediskriminacija
 • Ili nam pokaži kako vidiš borbu protiv stereotipa i predrasuda
 • Kvalitet videa i vizuala neće biti presudan, bitna nam je tvoja ideja i poruka!

Koji su uslovi konkursa? 

 • Na konkurs se mogu prijaviti sve osobe uzrasta od 15 do 30 godina, državljani/ke Republike Srbije; 
 • Moguće je dostavljanje isključivo ličnog, autorskog dela; 
 • Na konkursu mogu da učestvuju pojedinci ili parovi (dve osobe); 
 • Neophodna je saglasnost svih osoba čija se lica vide na fotografijama / video snimcima; 
 • Fotografije/vizuali/video snimci, koji direktno prikazuju bilo kakav oblik nasilja ili eksplicitni sadržaj neće biti prihvaćeni na konkursu.
 • Uz dostavljanje fotografije, vizuala ili video zapisa, pošalji nam i kratak opis svog rada (šta si hteo/la da nam poručiš svojim radom?).

Kako da se prijaviš?

 1. korak: Kreiraj svoj rad
 2. korak: Fotografiju/video snimak, uz ime, prezime, datum rođenja, kontakt telefon, kontakt mejl i mesto boravka, dostavi na email adresu konkurs@koms.rs sa naslovom mejla ZA KONKURS – ZLOČINI IZ MRŽNJE(za sadržaje većeg formata, potrebno je otpremiti ih na Wetransfer, Google Drive ili OneDrive i dostaviti link za Wetransfer ili za drajv na kome se sadržaj nalazi. )
 3. korak: Obavesti svoje prijatelje o konkursu i pozovi ih da se i oni prijave!
 4. korak: Sačekaj rezultate i osvoji pametan telefon ili akcionu kameru!

Šta je cilj konkursa? 

Fotografije, vizuali (različiti oblici ilustracija), kao i video zapisi ne duži od 5 minuta (bilo koji format / YouTube/TikTok/Snimak prednjom kamerom…), imaće za cilj širenje svesti kod mladih o postojanju zločina iz mržnje u našem društvu, kao i o neophodnosti da se radi na njihovom sprečavanju. 

Prijavljeni sadržaj oceniće žiri sastavljen od eksperta/kinje iz kreativne industrije i predstavnika/ca KOMS-a Misije OEBS-a u Srbiji. 

Žiri će dodeliti nagrade za tri najbolja rada u obe kategorije (foto i video). Nagrade uključuju pametan telefon i akcionu kameru. 

Pretplati se
Obavesti o
guest
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare