TOP

Ne želimo predrasude – poziv za mlade iz Srbije

Svakodnevno se susrećemo sa predrasudama, osuđujući sve ono što ne razumemo, pre nego što to upoznamo. Mladi aktivisti kampanje Ne želimo predrasude smatraju da ljude ne treba osuđivati ni po čemu. Ni po izgledu, seksualnoj orijentaciji, ili invaliditetu bilo kog tipa, ili po drugoj nacionalnosti, veri. Iz tog razloga odlučili su da pokrenu nešto sto će građanima naše žemlje i regiona promeniti svest o drugima i drugačijima.

Mladi aktivista Kristijan Tomić iz Lukavca (kod Tuzle) svoju ideju je realizovao uz pomoć prijatelja iz drugih gradova u Bosni i Hercegovini. Kampanja Ne želimo predrasude, koja je započeta 13. jula ove godine, polako se širi i na područije Srbije.

video: Volonteri Exito tima – članovi kampanje

Misija i cilj kampanje

Misija ove kampanje je učiniti Bosnu i Hercegovinu, zajedno sa susednim državama (Srbijom, Hrvatskom, Crnom Gorom, Rusijom, Nemačkom), okruženjem bez predrasuda.

Okupili smo tim u Srbiji koji čine tri mlade osobe. Oni će do 17.12.2020. godine voditi kampanju u Srbiji, nakon čega ćemo izabrati ambasadora kampanje za Srbiju. Veoma me raduje što je tim izabrao da radi zajedno sa Bosnom i Hercegovinom, jer time razbijamo predrasude. Želio bih da se ova kampanja proširi i na teritoriju Hrvatske i Crne Gore, ali i na teritoriju Njemačke, Rusije, Norveške ili SAD, rekao je organizator kampanje, Kristijan Tomić.

Cilj im je da građani Srbije zajedno sa Bosnom i Heregovinom i susednim državama shvate da nam nisu potrebne predrasude i mržnja. Život je lepši kada se poštujemo i uvažavamo. Kroz svoj rad, pre svega, žele da angažuju i animiraju mlade ljude, a onda i sve ostale koji se bore protiv stereotipa i predrasuda u našem društvu, i zalažu za izgradnju mira.

Kako bi uspeli u svom cilju, pozivaju sve zainteresovane građane Srbije da im se pridruže.

Sve što treba uraditi je kliknuti na ovaj link i popuniti obrazac.

Nije laka stvar razbiti predrasude. Udruženi mladi ljudi mogu mnogo toga postići. Nadajmo se da će se dokazati da su mladi dovoljno uticajni u današnjem svetu da mogu da razbiju dugo stvarane stereotipe i izbegnu mržnju.

*tekst je izrađen u saradnji sa organizacijom Ne Želimo Predrasude

Uživam u pisanju svake vrste.YouthVibes mi je pružio priliku da se pokažem i izrazim, kao i da pišem o stvarima koje volim.Treniram balet od svoje četvrte godine a pored toga pratim sport i slikarstvo. Želela bih da postanem profesionalni novinar.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments