Svojom glavom

Doterivanje Niša samo za ,,bitne“ ljude

Da li ste se ikada probudili uz pesme o otadžbini koje se ore vašim krajem? Ako niste, to samo znači da važni funkcioneri nikada nisu došli u vaš kraj. U moj, očigledno, danas dolaze.

Sve je počelo iznenadnim brzim radovima na ulepšavanju crkve Svetog Vasilija Ostroškog u naselju Duvanište. Ta crkva je inače simbol vere ovog niškog kraja, objasniću pre svega zašto.

Preko 2000 kasetnih bombi, nijedna žrtva

I ja, kao i sve Nišlije, verujem da je ovo čudo Svetog Vasilija Ostroškog. NATO je na njegov praznik gađao Duvanište sa 2000 kasetnih bombi i nijedan čovek nije poginuo. Od tada se organizuju litije posvećene ovom svecu.

Kada je krenula izgradnja crkve Svetog Vasilija, pomislila sam – i treba.

Kada sam videla da završetak radova ide sporo, pomislila sam – i treba, skromnost je vrlina.

Izgled crkve Svetog Vasilija Ostroškog u Nišu marta prošle godine

Kada sam videla iznenadno ubrzavanje završetka radova, građenje zvonika, sređivanje crkvenog dvorišta, pomislila sam – napokon je grad uložio malo više u ovaj simbol.

Kada sam videla zastave Srbije razapete svuda oko crkve, pomislila sam – lepo, obeležavaju sećanje na dane bombardovanja.

Kada sam se jutros probudila uz glasne pesme o otadžbini, sve kockice su mi se poklopile – sigurno dolazi neko iz vrha vlasti.

I bila sam u pravu. Narodu su se sa platoa ispred crkve, između ostalih, obratili: Miloš Vučević – ministar odbrane i predsednik Srpske napredne stranke i Bratislav Gašić – ministar unutrašnjih poslova.

Naravno da je bolje što su uložili u sređivanje crkve, pa makar i sa takvim razlogom, ali da li je moguće da sređivanje Niša nepogrešivo ukazuje na to da dolazi neko ,,bitan“? Najsvežije sećanje me vraća na sadnju biljaka na razdvojnom ostrvu na Bulevaru Nemanjića u sred špica, kilometarski red kola zbog toga. Naravno da je to bilo pred dolazak Vučića.

Dođite i kod mene kući

Tako da, molim Vas, uvaženi funkcioneri, sledeći put kada dolazite, neka to bude negde u blizini Jagodin Male, da srede one rupetine koje tamo stoje decenijama, a u kojima se nalaze arheološka otkrića.

A onda, naredni put možete da dođete na Kalač Brdo, pa će možda, makar tad, ljudi iz tog kraja dobiti redovniji gradski prevoz. Onda, možete doći u niško porodilište, da porodilje napokon dobiju ljudske uslove za boravak.

Ako Vam nije problem, dođite i kod mene kući, možda mi grad da sredstva za novi TV, kuhinju, eventualno za krečenje, a ako može, volela bih i Soni peticu.

Pretplati se
Obavesti o
guest
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare