TOP

Novi projekti i studije WWF-a o uticaju klimatskih promena

Svetska organizacija za prirodu (WWF), uradila je nedavno studiju pod nazivom ,,Postizanje klimatske neutralnosti u Poljskoj do 2050. godine“.

Dekarbonizacija energetskog sektora bi obezbedila preko 100.000 novih radnih mesta u građevinskom i sektoru električnih vozila u Poljskoj, navodi se u izveštaju Svetske organizacije za prirodu.

WWF takođe na svom sajtu navodi da je Evropski parlament podržao Zakon o klimatskim promenama sa ciljem da se do 2030. godine smanje emisije gasova staklene bašte za 60%.

Ovo je urađeno u kontekstu trenutnih pregovora za klimatski neutralnu Evropsku uniju.Situacija je u Poljskoj slična kao u Srbiji, i vezana je za veliku potrošnju uglja.

Poput Poljske, Srbija, prvenstveno zavisi od energije dobijene iz uglja, navodi za WWF Duška Dimović, koordinatorka WWF Adria projekta Da nam klima štima.

U okviru zasebnog projekta WWF-a u Srbiji, Da nam klima štima, napravljeno je pet kratkih videa od velikog značaja. Njima približavaju klimatske promene sugrađanima i sugerišu metode mitigacije i adaptacije.

Baci pogled na kratke videe na teme:

Uživam u pisanju svake vrste.YouthVibes mi je pružio priliku da se pokažem i izrazim, kao i da pišem o stvarima koje volim.Treniram balet od svoje četvrte godine a pored toga pratim sport i slikarstvo. Želela bih da postanem profesionalni novinar.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments