Vesti

Podrži hor Svi U GLAS!

Udruženje Art Aparat je osnovalo hor Svi u glas! koji okuplja romsku decu kao jednu od najmarginalizovanijih društvenih grupa. Otvoren je za svakoga iz šire zajednice ko voli da peva, želi da uči o romskoj kulturi i pridruži se borbi protiv predrasuda i nejednakosti.  Na međunarodni dan Roma, 8. aprila, hor je održao otvorenu probu u Dorćol Platzu. Tada su najavili da planiraju koncert u Domu omladine, a pre par dana su objavili da je zakazan za 27. maj u 18 časova. Kako bi se ostvario, pokrenuli su kampanju prikupljanja donacija  radi pokrića troškova održavanja, a i da bi ulaz na koncert bio besplatan za sve.

Foto: Milica Babić

Art Aparat je zajednica ljudi koji veruju da je muzika alat koji osnažuje i povezuje ljude. Ovo udruženje je osnovano 2015. godine i čine ga umetnici/e, ali i stručnjaci/kinje iz oblasti psihologije, omladinskog rada i drugih.  Posebno  je po tome što se kroz muziku bavi različitim temama koje su značajne za društvo. Neke od njih su socijalna inkluzija, ljudska prava i ekologija. Takođe, daju priliku mladima iz posebno ranjivih društvenih grupa da se kroz hor uključe, uče i razvijaju. Njihov repertoar je veoma raznovrsan sa puno hitova poput Đelem đelem i Devojko mala uz koje svako može da zapeva.

Ostalo je još malo vremena i zato hajde da se udružimo, podržimo ovakav divan projekat i zajedno uživamo na prolećnom koncertu! Do sada su na 90 odsto puta do cilja, a donacije su moguće preko ovog linka. Na sajtu možete pronaći i podatke za direktnu uplatu na račun Art Aparata.

 

Pretplati se
Obavesti o
guest
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare