TOP

Prihvaćeni svi zahtevi studenata, neće biti zatvaranja domova

Ministar prosvete Srbije Mladen Šarčević najavio je da neće biti zatvaranja studentskih domova u Beogradu. Podsećamo da su studenti zahtevali četiri tačke, od kojih prva i četvrta odmah stupaju na snagu nakon razgovora sa ministrom – omogućavanje boravka u studentskim domovima i uvođenje sedmog ispitnog roka, kao i dodatni rok za studente koji su propustili ispitni rok zbog infekcije korona virusom.

Kako navodi ministar Šarčević, menze i restorani u studentskim domovima radiće do 20. jula, a od 20. do 28. jula omogućiće se rad dežurnih studentskih restorana, što je bio treći zahtev studenata.

Što se tiče beneficirane cene stanarina, ministar kaže da to nije u njegovoj direktnoj nadležnosti, ali je zahtev prihvaćen. Studenti će sačekati dva dana za formalnu potvrdu.

Kako navode predstavnici protesta na Studentskoj mreži Beograd (SMB), nema potrebe za dodatnim protestima i dodaju da će pratiti rad ministarstva za zahteve koji su u procesu realizacije

Tim lider sam Youth Vibes-a, ali i novinar. Imam 19 godina i živim u Nišu. Volim kada sam u pokretu, volim uzbuđenje i raznolikost koju novinarstvo nudi i zato vidim sebe u tim vodama. Sebe smatram upornom i tvrdoglavom osobom, što je ponekad loše, ali ja na to gledam kao vrlinu.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments