Vesti

Studentska sekcija za neuronauke obeležava nedelju svesti o mozgu

Znaš li kako savremena tehnologija utiče na život i zdravlje ljudi? Da li nam ona zapravo pomaže u očuvanju zdravlja i životne sredine ili ne? Odgovori na ova i druga pitanja čekaju te na predavanjima u okviru Nedelje svesti o mozgu od 15. do 21. marta.

Da li ste se zapitali kako savremen način života utiče na ljude? Koje su prednosti, a koje mane, napretka tehnologije u pogledu očuvanja i poboljšanja zdravlja? Ukoliko te interesuje kako svakodnevne situacije utiču na naš mozak, kao i najnovija saznanja o Alchajmerovoj i Parkinsonovoj bolesti, onda je Nedelja svesti o mozgu događaj koji ne želiš da propustiš.

Studentska sekcija Društva za neuronauke Srbije i ove godine u periodu od 15. do 21. marta obeležava Nedelju svesti o mozgu. Zbog tekuće pandemije koronavirusa, kompletan događaj će se organizovati u onlajn formatu. Predavanja će se održati na onlajn platformi Zoom u popodnevnim časovima, a takođe će postojati i live stream prenos na Youtube kanalu sekcije.

Predavanja i panel diskusija

Kroz ovogodišnju temu Mozak i savremeni čovek, obrađivaće se teme poput anksioznosti, primene psihoaktivnih supstanci, autizma, pomenute Alchajmerove i Parkinsonove bolesti. Pored predavanja, sekcija je pripremila i interaktivne radionice u vidu kvizova i diskusija, a u saradnji sa BrainzTV i edukativne video sadržaje.

Raspored i prijave za predavanja dostupna su na linku. Sve dodatne informacije o ovom događaju možeš pronaći na Instagram i Facebook stranici Sekcije.

 

Pretplati se
Obavesti o
guest
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare