TOP

Studentska sekcija za neuronauke obeležava nedelju svesti o mozgu

Da li ste se zapitali kako savremen način života utiče na ljude? Koje su prednosti, a koje mane, napretka tehnologije u pogledu očuvanja i poboljšanja zdravlja? Ukoliko te interesuje kako svakodnevne situacije utiču na naš mozak, kao i najnovija saznanja o Alchajmerovoj i Parkinsonovoj bolesti, onda je Nedelja svesti o mozgu događaj koji ne želiš da propustiš.

Studentska sekcija Društva za neuronauke Srbije i ove godine u periodu od 15. do 21. marta obeležava Nedelju svesti o mozgu. Zbog tekuće pandemije koronavirusa, kompletan događaj će se organizovati u onlajn formatu. Predavanja će se održati na onlajn platformi Zoom u popodnevnim časovima, a takođe će postojati i live stream prenos na Youtube kanalu sekcije.

Predavanja i panel diskusija

Kroz ovogodišnju temu Mozak i savremeni čovek, obrađivaće se teme poput anksioznosti, primene psihoaktivnih supstanci, autizma, pomenute Alchajmerove i Parkinsonove bolesti. Pored predavanja, sekcija je pripremila i interaktivne radionice u vidu kvizova i diskusija, a u saradnji sa BrainzTV i edukativne video sadržaje.

Raspored i prijave za predavanja dostupna su na linku. Sve dodatne informacije o ovom događaju možeš pronaći na Instagram i Facebook stranici Sekcije.

 

Imam 19 godina i student sam prve godine Medicinskog fakulteta Univerziteta u Beogradu. Volim da čitam, naročito klasike. Takođe volim da gledam serije i na taj način sam naučila nešto malo turskog jezika i volela bih da ga usavršim u budućnosti. Feminista sam, zalažem se za ekologiju i zaštitu životne sredine. Volim da putujem i upoznajem se sa različitim predelima.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments