Lifestyle

Uskoči u svet medija iz svoje fotelje: Brave New Media Forum 2020

Bez obzira na aktuelnu situaciju sa koronavirusom, četvrti po redu Brave New Media Forum ćeš moći da pratiš i ove godine, ali u drugačijem izdanju - iz svog doma.

Prvo onlajn izdanje Brave New Media Forum-a je virtuelni roadtrip kroz svet medija koji je propraćen interaktivnim sesijama s gostima i radionicama. Ovaj događaj ti pruža jedinstvenu priliku da upoznaš mnoštvo prijatelja i stekneš dosta partnera iz sfere medija.

Šta je BNMF?

Brave New Media Forum, u organizaciji DW Akademie i Misija OEBS-a u Srbiji, okuplja mlade ljude, aktiviste društvenih medija kao i predstavnike civilnog društva. Nudi inspirativne primere najboljih praksi i u tradicionalnim i u mladim (npr. društvene mreže) medijima. Takođe dobijaš priliku da pričaš sa stručnjacima iz ove oblasti sa Zapadnog Balkana, ali i sa gostima koji dolaze iz mnogih država Evrope i drugih kontinenata.

Brave New Media Forum 2k19; Foto: DW/Marija Erdelji

Drugačije izdanje

Na ovogodišnjem BNMF-u, koji se održava od 26. do 28. novembra u online formatu, medijski kreativci i stručnjaci sa svih kontinenata iz svojih fotelja razmenjuju iskustva u angažovanju na suzbijanju lažnih vesti i govora mržnje, a diskutuju i o trendovima i novim biznis modelima.

U fokusu su, kao i do sada, mediji za mlade i mladi kreatori medija poput Youth Vibes, Hexatorm, Karike,Vugl, Oradio, OP BHRT, ali i jutjuberi, instagrameri i blogeri. Među gostima su i Korinna Henning (urednica nagrađenog nemačkog podcasta Coronavirus update s vrsnim virolozima), Ana Lalić (dobitnica ovogodišnjeg Freedom of Speech Award-a Dojče Vele), Zoran Sekulić (dobitnik Saveznog krsta za zasluge Republike Nemačke), Robert Evans (američki stručnjak za lažne vesti pri istraživačkoj mreži Bellingcat), Maria Silvia Trigo i mnogi drugi.

Takođe, pored sesija, možeš da se prijaviš za radionice i naučiš kako da otkriješ lažne vesti, napraviš dobru fotografiju, postaneš dobar glumac, uradiš dobar Skype intervju, ispričaš priču uz pomoć stripa ili napišeš rep pesmu.

Kako da se prijavim?

Prijave za čitav spektar programa su otvorene do 20. novembra na portalu bnmf.online na kojem će se i održati sesije.

http://https://www.youtube.com/watch?v=rS1JeRSnXYk&authuser=3

Pretplati se
Obavesti o
guest
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare